Het museum is geopend van 13:00-17:00 uur op dinsdag t/m vrijdag en zaterdag van 11:00-17:00 uur.
Het museum is rolstoeltoegankelijk
In de MuseumFabriek is een vaste expositie ingericht met beelden en verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Winterswijk.
Hier lees je de verhalen over het joodse meisje Annie de Leeuw, de dappere verzetsvrouw tante Riek en over Gradus Kobus, de communistische voorman.
De verhalen over de Engelse spion Karel Nihom en over burgemeester Kneppelhout die vervangen werd door de NSB burgermeester Bos.
De geschiedenis over de vernietiging van vrijwel de gehele joodse gemeenschap en andere Winterswijkers.
Het Russische kanon in Winterwijk
Dit indrukwekkende kanon bij de ingang naar ons museum is een stille getuige van de Tweede Wereldoorlog. Buitgemaakt door de Duitsers en ingezet aan het front, belandde het uiteindelijk in Winterswijk. Na de oorlog werd het ontdekt en is het nu een herkenbaar monument, geplaatst ter nagedachtenis aan de oorlog.
Piet en Riek Kuipers woonden in Winterswijk en stonden in de oorlog bekend als oom Piet en tante Riek. Zij deden wat heleboel anderen niet durfden door zich in te zetten om onderduikadressen te vinden voor joodse mensen en anderen die door de Duitsers gezocht werden. Zij werden uiteindelijk door de Duitsers opgepakt. Tante Riek overleed op 27 december 1944 in concentratiekamp Ravensbrück.
Vlak voordat ze werden opgepakt schreef tante Riek deze brief.
Bezoek de expositie over het verloop van de Tweede Wereldoorlog in De MuseumFabriek!